Dovrefjellprøven 13. - 15.april 2018.

UK/AK alle dager. Ikke VK

pdfPremieliste_Dovrefjellprøven_2018

 


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
 Vårens vakreste (hunde-)eventyr 2017

31 mars – 2 april ble vårens vakreste (hunde-)eventyr avholdt i høstrypas mekka; Dovrefjell. For ellevte gang ble Dovrefjellsprøven avholdt, et samarbeid mellom Dovrefjell Fuglehundklubb og Hedemark & Oppland Fuglehundklubb

Med 303 påmeldte fuglehunder og totalt 229 startende fuglehunder fordelt på tre dager såg alle – tobeinte som fir’beinte- frem til fine dager i fjellet.

Til tross for en tidlig prøve hadde vinterens milde vær og snømangel medført at det var tilnærmet påskestemning i fjellet! Heldigvis var det flere som hadde lært fra tidligere år og stilte ikke stil start på sommerdekk….

Prøvens første dag begynte til strålende sol og forhåpningene til en fin dag i fjellet var stor for alle 6 partiene. Med ”turbo-føre” var det mange som såg frem til en fin rype-dag og en fin dag ble det også! Det best premierte partiet hadde 8 premier på 9 startede hunder!! For å sitere dagens dommer: «det er ikke ofte en kommer ned av fjellet med så mange premier og i alle fall ikke med to førere som fikk høyeste valør i UK og AK på begge sine hunder!!! Slike dager er det ikke ofte av så de skal nytes i det fulle var tilsvaret fra heldig fører!!!

Prøvens andre dag gav ikke like gode forventninger til dagen og dessverre skulle ikke bare Dovrefjell vise seg fra sin dårligste side, rypene var også lite samarbeidsvillige denne dagen. Dette var noe som gjenspeilet seg i antall premierte i løpet av dagen.

Heldigvis viste Dovrefjell seg fra sin bedre side på prøvens siste dag og 5 forventningsfulle partier ble sent ut i fjellet med håp om noe bedre samarbeidsvillige ryper.

For første gang i prøvens historie møtte samtlige til start på søndags morgen og 

Totalt ble 55 hunder premiert – noe som gav en premieprosent på 24%. Premieprosenten kunne ha blitt høyere, for det var nok av fugl i terrengene, men nok en gang var det flere deltagere som ikke hadde bestått sitt-testen på sine hunder før de dro til fjells…..

For første gang gikk fatet for Prøvens beste UK-hund til en lokal deltager: med 2UK på fredag og 1UK på lørdag var det ingen som kunne «målbinne» Gunn Ramsrud og hennes GS Americans gordon Ella! Beste UK dovre 2017(Bilde høyre)

Prøvens beste AK-hund ble IS Skrimfjellet’s Tyra til Bjørg Susanne Navjord som fikk 1AK på fredag etter 5 tellende fuglearbeid, hvorav 3 var med reis! Tyra og Bjørg gjentok bragden på søndag og kom ned av fjellet med nok en 1AK!
Ekvipasjene fikk ”beste-hund-prisen” malt av den lokale kunstneren Inger Synnøve Killi.

En stor takk rettes til prøvens hovedsponsor; Eukanuba for fine premier: de fir’beinte fikk 1 kg forpakke på oppropet og samtlige premierte fikk forpremie, i tillegg til glasspremie og diplom.

 

(Beste AK hund)

Beste AK dovre 2017 På vegne av alle prøvedeltagere ønsker jeg å rette  en stor takk til alle dommerne som var med å gjøre  denne helgen til en slik fin begivenhet og ikke  minst til Ellen Bakke Dobloug og Andrea Engh  som klarte å sjonglere partilistene mellom alle  påmeldte, de med løpetid, de som trakk seg, de  som ønsket å bytte parti og alt annet som dukket  opp i sekretariatet; dere gjorde en knakende god    jobb!

 På vegne av prøveledelsen ønsker jeg å rette en  stor takk til de aktørene som gjorde denne  prøvehelgen mulig: Dovre kommune, Lesja kommune, Joramo Bygdeallmenning, Statsskog,  Dovre Vestside Sameige- og grunneigarlag, Lesja Heimrast og ikke minst vertskapet på  Furuhaugli Turisthytter som la alt til rette for at to’beinte som fir’beinte besøkende skulle finne godt  til rette!

  Birthe Elvestad

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
6.mars 1973 gikk Norges første vinterprøve av stabelen på Dovre. Initiativtakeren til prøva var Hedopps legendariske medlem Rolf Sevendal.